TANGEKSPEDITIONER

Se forekommende ekspeditioner under Events på denne side eller følg med på: https://www.facebook.com/Tangekspeditioner/

Du tilmelder dig vores offentlige ture ved at indbetale 250 kr til mobilepay box 7175ad og skrive dato, senest kl 1200 dagen før. Dette inkludere waders som du dog skal reservere. Har du selv waders koster det 200 kr. Børn under 8 år er gratis. Vi går i små grupper af max 10 styk så vi har god til tid at stille spørgsmål og får svar og grundig instruktion Dagen før får du en lokation, som er den bedst mulige efter vind, vejr og tangforhold. Alle ekspeditioner foregår på Halsnæs mellem Lynæs og Liseleje eller Lynæs og Sølager.

Vi går ud fra stranden og om sommeren går vi i badesko og shorts og om vinteren bruger vi waders som Blæret Tang har til jer.

Sommer: Medbring gerne egne badesko og sig til hvis du skal låne, shorts, ærmer der kan smøres op og overtøj efter vejret. Husk evt håndklæde, samt en lille saks og en beholder til din høst. Om sommeren lærer vi også at identificere strandens spiselige planter.

Vinter: Medbring tøj efter vejret, ærmer der kan smøres op, tykke strømper, varme vanter til bagefter, lille saks og beholder til din høst.

Turene er på eget ansvar og generelt ikke for gangbesværede da vi går på stenet bund. Hvis du har svært ved trapper, men ellers i god gå form, så giv os besked i god tid.

Inden du går i vandet og lærer at høste verdens mest klimavenlige og sundeste grøntsag, giver jeg en introduktion til tangens værdi i havets økosystem og for os mennesker, hvilke vitaminer og mineraler den indeholder, bæredygtig og forsvarlig høst, samt tips til brug i køkkenet.

Her er en opsummering med de vigtigste oplysninger og opskrifter, lige til at hænge på køleskabet

Husk du kan altid gå ind på min facebook side og finde inspiration til opskrifter med tang og evt dele dine opskrifter.

Den tang du, blandt andet, lærer at høste er en brunalge og består af Lav Klørtang, SavTang og / eller Blæretang. Du kan stege tangen på en panden med hvidløg og andet grønt og bruges som topping på pasta med parmesan. Eller du kan lave pesto med nødder, olie, hvidløg og skvalderkål.

Det kan også være du har fået en grønalge hjem med det charmerende navn: Tarmrørhinde eller bedre Trøffeltang da den får noter af trøffel i tørret tilstand. Den kan tørres helt eller ristes frisk fanget på panden med oliven olie og så får man chrispy chips.

Hvis du er mere nysgerrig på madlavning med tang, kan du deltage i en Tang -kokkeskole med vores superdygtige kinesisk kok, der laver mad med tang som vi andre bruger kartofler.

Blæret Tang kan også bookes til events i foreninger, klubber, teambuilding, firma, skoler eller dit næste familie arrangement.

Husk, at når du køber et produkt hos Blæret Tang støtter du samtidig vores frivillige arbejde med at forbedre havets natur, fx med at plante ålegræs og dyrke tang i havet. Følg med på min facebookside

Se opskrifter her: https://vildmad.dk/dk/ravarer/sukkertang