Økologisk og bæredygtigt hele vejen rundt
Vores tang er høstet og transporteret uden brug af fossile brændstoffer, men med ren kærlighed til havet på toppen af Halsnæs. Tangen høstes lokalt og transporteres på pedal cykel og bliver tørret for vindes og solens kraft.
Faktisk er det verdens mest klimavenlige og sundeste fødevare høstet bæredygtigt og forsvarligt lige her ved Hald strand og når du køber et produkt fra BlæretTang støtter du samtidig det frivillige arbejde med at forbedre havets natur.
Som emballage bruger vi fødevaregodkendte genbrugsglas. Disse er købt i Røde kors forretninger og pengene går derfor til godtgørende formål
Øvrige tangprodukter:
Dansk produceret Soya lavet på Tang! 70 kr. indeholder 25 % lav klørtang, danske fuegobønner og byg.
Sukkertangs Kombucha!
Køb scoby og starter væske brygget på sukkertang. Du kan hente eller få tilsendt.
60 kr + porto
Vi har taget følgende produkter ind fra Havsmag. Læs mere her: https://havsmag.dk/produkter/
Knækbrød med Tang – 45 kr
Derfor skal du spise TANG:
Tang giver umamismag og virker som smagsforstærker og kan anvendes på et hav af måder.
Derudover er den sprængfyldt med vitaminer og mineraler. 6 gram tørret tang svarer til 600 gram grøntsager. Den indeholder en række vigtige næringsstoffer og faktisk alt det gode som fisk også indeholder, fx Omega 3 og 6, samt jod, b12, K2 vitamin, masser af kostfibre, proteiner, vitaminer og mineraler. Så hvis man ikke lige får spist to fisk om ugen eller ens barn ikke er så vild med det, udgør tangen altså samme næringskilde som fisk, samt en masse andet.
Dog anbefaler Fødevarestyrelsen af man max spiser 6 gram tørret tang dagligt. – Dette er hvis man altså spiser det hver dag i stedet for en vitaminpille.
Proteiner……………..…………………5 – 10%
Fedt…………………………………….0,5 – 2 %
Kulhydrater……………………………….. 62 %
C vitamin …………………… …100 – 700 ppm
Beta-karotin………………… ……………tilstede
Zink………………………………… 14 – 80 ppm
Fosfor……………………………………. 20 ppm
Alginsyre…………………………… …18 – 22
Fucoidan……………………………… 16 – 20 Jod……………………………………………..30 – 60 ppm
Vores Sortiment:
Vi har tang på lager efter sæson. Dog har vi altid Blæretang, Lav klørtang og Savtang på lager.
Vi arbejder med disse variationer:
Havdrys: en perfekt blanding af Blæretang, Lav klørtang og Savtang. Brug den som krydderi på det blødkogte æg eller hvor du ellers vil pifte et måltid op og nyd godt at det naturlige vitamin indspark. Den er meget drøj i brug og spiser du den dagligt som et vitamin tilskud, er spidsen af en teske passende.
30 gram = 50 kr
Granulat: en grovere perfekt blanding af Blæretang, Lav klørtang og Savtang. Kan drysses i alt, smoothies, gryderetter, dahl, frikadeller, grød, dej til brød og meget andet. Endvidere kan den ved siden af saltskålen og erstatte brugen af salt. Den er meget drøj i brug og spiser du den dagligt som et vitamin tilskud, er en halv teske passende.
40 gram = 60 kr
Tørrest Topskud: kan bruges som de er i en æggekage, suppe, smoothies, til tangpesto eller friteres og steges på panden i olie. Eller de kan opblødes i en 3%saltblanding og bliver så så godt som friskhøstet tang. Hælder man kogende saltvand over bliver tangen limegrøn og kan bruges i en salat. 20 gram = 35 kr
Derudover har vi i perioder:
Sukkertang – både som granulat og hele stykker som du kan koge og pakke fx fisk ind i. Vores sukkertang får vi ind i sortimentet når fisker Kalle har det med ind som bifangst. Kalle er garnfisker (som er en meget skånsom fiskemetode) og fisker på 16 meters dybde og den friske sukkertang sætter sig fast i hans garn. Når Kalle er på vej i havn med hans gamle trækutter, ringer han til mig og så iler jeg afsted på min pedalcykel til Hundested Havn. Her takker jeg Kalle og skyller tangen i det friske havvand på Nordsiden af Halsnæs, inden jeg hænger det til tørre i den frisk luft. Når den er tørret foldes et blad nænsomt og pakkes i en papirpose og er klar til salg.
Anvendelse: Sukkertang kan anvendes supper, i salater, eller i varme retter. Vi anbefaler at varme den i ca 60 grader varmt vand et kort øjeblik til den har skiftet til sin grønne farve, derefter lægge den i isvand og bruge den som indpakning omkring fisk fx Du kan også klippe den i mindre stykker og stede den på panden som en grøntsag eller sprødt til chips.
20 gram (ca et helt blad) = 40 kr
Hav eller Søsalat Salaten vokser ekstremt hurtigt og kan fordoble sin egen vægt på blot to-tre dage. Den kan blive flere meter lang og anvendes mange steder som føde for både mennesker og dyr. For eksempel bliver søsalat spist som salat, nogle putter den i supper, mens andre bager den i brød. Og det er en god idé, for de grønne blade er en fantastisk god kilde til jod og jern og har et højt indhold af Omega-3 fedtsyrerne EPA og DHA. Søsalat er en appetitligt udseende grønalge, der fuldt ud lever op til sit navn.
Søsalat ligner store, friske salatblade, der enten vugger i bølgerne eller gror direkte – uden stilk – på stensætninger under vandet. Den frit flydende version kan udvikle sig til kæmpe blade på op til en kvadratmeter, mens den sjældent bliver mere end 20 cm lang, når den vokser på sten.
Søsalat har en frisk, sødlig smag af hav, ofte med klare noter af jern, og en behagelig, blød og smidig tekstur. Den bliver sejere og kraftigere i smagen ved tørring.
20 gram = 40 kr
Friskhøstet tang: Kan spises som det er og smager af ærter, nødder eller asparges alt efter livsstadie og hvor den er høstet. kan holde sig op til en uge i en lufttæt beholder i køleskab. Den kan selvfølgelig også tørres.
Vi kan pakke i flotte gaveposer
Sådan får du fat i Havets Grøntsager:
Du kan svinge forbi Solen 9b i Økosamfundet Dyssekilde og købe for vores lille vejbod, når den er åben.
Du kan reservere et produkt og afhente på samme adresse når det passer dig.
Du kan komme forbi Torup Marked hvor vi sælger ud og informere om vores øvrige aktiviteter.
Du kan bestille online ved at skrive til info @ blærettang .dk med en forespørgsel og så sender vi. Der er fri fragt for køb over 400 kr.
Havsalat og Fucus
Sukkertang tørres og blancheres
Havsalat – friskhøstet
Strandurter og klørtang
Opskrifter:
Seaweed Salad:
- Pour the hot water on fresh seaweed until it turns to green, or on the dry seaweed until it gets soft.
- Cut garlic, chilli and put on top of the seaweed, and soy sauce, 1/2 tea spoon sugar
- Heat the oil ( olive oil or sun flower seeds oil) and pour the hot oil on top of the garlic/chilli
- Add apple cider
- Add some sesame for decoration and flavor
- Leave it in the fridge few hours to make the flavor goes into the seaweed
- You can use this way to make other food, like sea food, meat, vegetables
Sweet Seaweed Crumbs
- Put the dry seaweed in the oven, 150℃,about 10 minutes ( can adjust with your own oven)
- blend it to crumbs
- Heat the oil in the pan, and add the crumbs, sesame, sugar, heat and mix fast and turn off the stove.
- Can keep it in the container after it cools down
- Can eat directly, or mix with rice, bread
Seaweed Pancake
- Flour with water, add a little salt, and dry seaweed crumbs
- Heat the oil in the pan and make the pancake
- Can add some other vegetables or sesame to get more flavors
Fried Chicken with Seaweed
- Chicken breast ( or leg meat), ginger few pieces, fry them together
- When the meat is ready, add the seaweed in, add soy sauce and a little sugar, pepper
- Add water to boil a little until the water is almost gone, then turn off the stove.
- You can use fresh seaweed, or the dry one soak in the hot water first and then cook
- You also can use this way to cook with pork. And pork taste better with garlic, as chicken fits ginger more
Tofu Seaweed Starter
- Silk Tofu cut to small squared pieces
- Pour soy sauce and put the fresh seaweed on top
Tofu Seaweed Soup
- Tofu, fresh or dry seaweed inthe water, add salt, a little soy sauce, boil. If it’s dry seaweed, need to boil longer.
- Add some shrimp or other seafood if you like
- Can add egg before turning off the stove
- Add pepper for flavor, or chilli if you like it spicy
Vores Sortiment:
Vi har tang på lager efter sæson. Dog har vi altid Blæretang, Lav klørtang og Savtang på lager.
Vi arbejder med disse variationer:
Havdrys: en perfekt blanding af Blæretang, Lav klørtang og Savtang. Brug den som krydderi på det blødkogte æg eller hvor du ellers vil pifte et måltid op og nyd godt at det naturlige vitamin indspark. Den er meget drøj i brug og spiser du den dagligt som et vitamin tilskud, er spidsen af en teske passende.
30 gram = 50 kr
Granulat: en grovere perfekt blanding af Blæretang, Lav klørtang og Savtang. Kan drysses i alt, smoothies, gryderetter, dahl, frikadeller, grød, dej til brød og meget andet. Endvidere kan den ved siden af saltskålen og erstatte brugen af salt. Den er meget drøj i brug og spiser du den dagligt som et vitamin tilskud, er en halv teske passende.
40 gram = 60 kr
Tørrest Topskud: kan bruges som de er i en æggekage, suppe, smoothies, til tangpesto eller friteres og steges på panden i olie. Eller de kan opblødes i en 3%saltblanding og bliver så så godt som friskhøstet tang. Hælder man kogende saltvand over bliver tangen limegrøn og kan bruges i en salat. 20 gram = 35 kr
Derudover har vi i perioder:
Sukkertang – både som granulat og hele stykker som du kan koge og pakke fx fisk ind i. Vores sukkertang får vi ind i sortimentet når fisker Kalle har det med ind som bifangst. Kalle er garnfisker (som er en meget skånsom fiskemetode) og fisker på 16 meters dybde og den friske sukkertang sætter sig fast i hans garn. Når Kalle er på vej i havn med hans gamle trækutter, ringer han til mig og så iler jeg afsted på min pedalcykel til Hundested Havn. Her takker jeg Kalle og skyller tangen i det friske havvand på Nordsiden af Halsnæs, inden jeg hænger det til tørre i den frisk luft. Når den er tørret foldes et blad nænsomt og pakkes i en papirpose og er klar til salg.
Anvendelse: Sukkertang kan anvendes supper, i salater, eller i varme retter. Vi anbefaler at varme den i ca 60 grader varmt vand et kort øjeblik til den har skiftet til sin grønne farve, derefter lægge den i isvand og bruge den som indpakning omkring fisk fx Du kan også klippe den i mindre stykker og stede den på panden som en grøntsag eller sprødt til chips.
20 gram (ca et helt blad) = 40 kr
Hav eller Søsalat Salaten vokser ekstremt hurtigt og kan fordoble sin egen vægt på blot to-tre dage. Den kan blive flere meter lang og anvendes mange steder som føde for både mennesker og dyr. For eksempel bliver søsalat spist som salat, nogle putter den i supper, mens andre bager den i brød. Og det er en god idé, for de grønne blade er en fantastisk god kilde til jod og jern og har et højt indhold af Omega-3 fedtsyrerne EPA og DHA. Søsalat er en appetitligt udseende grønalge, der fuldt ud lever op til sit navn.
Søsalat ligner store, friske salatblade, der enten vugger i bølgerne eller gror direkte – uden stilk – på stensætninger under vandet. Den frit flydende version kan udvikle sig til kæmpe blade på op til en kvadratmeter, mens den sjældent bliver mere end 20 cm lang, når den vokser på sten.
Søsalat har en frisk, sødlig smag af hav, ofte med klare noter af jern, og en behagelig, blød og smidig tekstur. Den bliver sejere og kraftigere i smagen ved tørring.
20 gram = 40 kr
Friskhøstet tang: Kan spises som det er og smager af ærter, nødder eller asparges alt efter livsstadie og hvor den er høstet. kan holde sig op til en uge i en lufttæt beholder i køleskab. Den kan selvfølgelig også tørres.
Tørret tang kan holde sig i 100 år, men fødevarestyrelsen anbefaler max 3 år. Den indeholder spor af skaldyr og fisk og er en krøllet bandit, der hverken kan eller skal renses til perfektion for at være bedst tænkelige kvalitet.
Vi har skyllet tangen grundigt i havvand, men vi anbefaler at man skyller topskudene umiddelbart inden brug.
100 gram = 30 kr